Sanat Tarihçi ve Sanat Eleştirmeni Prof.Dr. Kaya Özsezgin'in Aramızdan Ayrılışı

Son Güncelleme Tarihi : 23.08.2016 07:50:41

Sanat Tarihçi ve Sanat Eleştirmeni Prof.Dr. Kaya Özsezgin'in Aramızdan Ayrılışı

17 Ağustos 2016 tarihinde aramızdan ayrılan Değerli bilim insanı, eleştirmen ve sanat tarihi profesörü Prof. Kaya Özsezgin’i son yolculuğuna uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’ nden mezun olan Kaya Özsezgin, birçok öğrenci yetiştirmiş, alanında temel kaynak olan birçok kitabı yayımlanmış, Vatan, Ulus, Cumhuriyet gazetelerinde, Pazar Postası, Sanat ve Sanatçılar, Papirüs, Milliyet Sanat Dergisi gibi çeşitli yayın organlarında sanat üzerine eleştirileri yayımlanmıştır. 2015 yılında Fakültemizce düzenelen “Sanat, Gerçeklik ve Paradoks”  başlıklı sempozyumunda açılış konuşması yaparak bizleri onurlandıran ve sanata verdiği emekleri ile yaşayacak olan Değerli bilim insanı Prof. Kaya Özsezgin’ nin ailesine, öğrencilerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı dileklerimizi sunarız.

Gsf İle İlgili Linkler

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ